Foto: Benning-Gladkova

In oktober 2020 gaat de nieuwe voorstelling Zwarte Lente in premiere bij Theater Utrecht - een voorstelling over liefdesverdriet en ecologische rampen, geschreven door Espen Hjort en gespeeld door Mees Borgman, Dries De Sutter en Marko Ivic.

Voor meer informatie: https://www.theaterutrecht.nl/voorstellingen/zwarte-lente

Zwarte Lente is een fysieke en associatieve theatervoorstelling van regisseur Espen Hjort over liefdesverdriet, afscheid en het einde van de natuur. Een balanceer-act tussen tekst en beweging voor twee acteurs en een muzikant. Zwarte Lente begint als twee geliefden (Mees Borgman en Dries De Sutter) uit elkaar gaan. De man gaat naar buiten om tot zichzelf te komen, zoekt rust in de natuur. Maar alles wat groen is, alles wat leeft, is verdwenen. Hoe moet hij nu verder?

Tijdens een doorwaakte nacht overdenkt hij zijn verbroken relatie en ontdekt waarom hij medeverantwoordelijk is voor de situatie waarin hij zich bevindt. Zwarte Lente is een hedendaagse parabel over de liefde en over de hardnekkige scheiding tussen mens en natuur.

“Het is hard nodig om nieuwe manieren van mens-zijn te vinden, om onszelf te begrijpen ten opzichte van de wereld om ons heen, want de consequenties van de tweedeling mens-natuur zijn onaangenaam helder geworden” aldus Espen Hjort.

Zie speeldata HIER.