WILD AUDIENCES

Wild Audiences is de (werk)titel van een experimenteel artistiek onderzoek naar theater voor een niet-menselijk publiek. Vanuit een ecologische invalshoek en een radicale gelijkwaardigheid proberen we kunst te maken voor een toeschouwer dat geen mens is. Niet dat we dan meteen voor alle niet-menselijke toeschouwers in een keer werk maken - juist niet: elke doelgroep kent zijn eigen communicatievormen, voorwaarden, manier van zijn en stemmingen. Een steen staat anders in de wereld dan een long of een ekster. Een kop koffie weer totaal anders dan Østmarka (de bossen bij Oslo waar ik opgegroied ben).

Het onderzoek is speels en praktisch, en vertrekt vanuit het idee dat terwijl we niet weten hoe het is om een steen te zijn, kunnen we absoluut ons best doen om iets te doen voor een steen. Want dat is wat we doen als kunstenaar: een verschil proberen te maken in het leven van de toeschouwer. Maar hoe, waarom en met welke middelen? Wat is schoonheid? Wat is verbeelding? Welke rol speelt de lichamelijke ervaring van de toeschouwer en welke rol speelt de herinneringen en ervaringen?

Een eerste workshop vindt plaats in oktober 2019 in Het Huis Utrecht, met Mees Borgman en Seán ó Dálaigh. In December 2019 vindt een tweede workshop plaats bij het Black Box teater in Oslo.

Meer info over Mees Borgman is hier te vinden: www.meesborgman.nl

Meer info over Seán ó Dálaigh is hier te vinden: http://seanodalaigh.com