ZWARTE LENTE

To find information in English about Zwarte Lente, please look here. An English version of this website is coming soon!

De speellijst van Zwarte Lente is aangepast vanwege de pandemie. De voorstelling is nu te zien op 15 December in Den Haag, 17 December in Leiden en op 14 Januari 2021 in Leidsche Rhijn.

Op 2 oktober ging de nieuwe voorstelling ZWARTE LENTE in premiere bij Theater Utrecht, met tekst en regie door mezelf. De Theaterkrant noemt het een 'radicaal vormgegeven liefdesrelatie tussen mens en natuur'.

Zwarte Lente is een indringende, poëtische theatervoorstelling van regisseur Espen Hjort over liefdesverdriet, afscheid en het einde van de natuur. Een zoektocht naar acceptatie van het onvermijdelijke voor twee acteurs (Mees Borgman en Dries De Sutter) en een muzikant (Marko Ivic).

Zwarte Lente begint kort nadat een vrouw haar geliefde heeft verlaten. Hij gaat naar buiten om tot zichzelf te komen. Hij zoekt rust in de natuur maar alles wat groen is, alles wat leeft, is verdwenen. Hoe moet hij verder? Terwijl hij probeert hun verleden vorm te geven in de hoop op een nieuwe toekomst samen, drijft zij steeds verder van hem af. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de situatie waarin zij zich bevinden?

Zwarte Lente is een hedendaagse parabel over de liefde en over de hardnekkige scheiding tussen mens en natuur. “Het is hard nodig om nieuwe manieren van mens-zijn te vinden, om onszelf te begrijpen ten opzichte van de wereld om ons heen, want de consequenties van de tweedeling mens-natuur zijn onaangenaam helder geworden” aldus Espen Hjort.

Meer info hier:

https://www.theaterutrecht.nl/voorstellingen/zwarte-lente

HAPPY TOGETHER: back on tour!

Een voorstelling over familie en de acrobatiek van het samenleven

De geplande tournee van Happy Together voorjaar 2020 werd gecanceld vanwege het corona-virus. We zijn heel blij om nieuwe speeldata aan te mogen kondigen voor het komende najaar:

20 en 21 November in Frascati, Amsterdam (NB - dit was 17&18 November maar werd verplaatst)

26 November in het Stadstheater Arnhem

4 en 5 December bij LUX Nijmegen

18 en 19 December bij Theater Rotterdam

Meer info over de voorstelling en credits HIER!

ENGLISH:

All the performances of Happy Together this spring were cancelled due to the corona virus. We are happy announce new dates for the coming fall season - see above. More info HERE.

Subscribe to my Newsletter to stay up to date:
Happy Together - Bart Grietens-16